Verlichte 3D letters LED

verlichte doosletters profiel 6

Profiel 6 │ 8 cm dik

 • Verlicht naar voren
 • Hoogte 20 tot 150 cm
verlichte doosletters profiel 6+

Profiel 6+ │ 9 cm dik

 • Verlichting naar voren + 10% zijkant
 • Hoogte 25 tot 100 cm
verlichte doosletters profiel 8

Profiel 8 │4 cm dik

 • Verlichting voor, zij- en achterkant
 • Hoogte 10 tot 60 cm
verlichte doosletters profiel 3.1

Profiel 3.1 │2,5 cm dik

 • Verlichting naar achteren
 • Hoogte 15 tot 100 cm
verlichte doosletters profiel 3.2

Profiel 3.2 │8 cm dik

 • Verlichting naar achteren
 • Hoogte 20 tot 150 cm
 • Verlichte 3D letters

Verlichte 3D letters kunnen we onderverdelen in twee soorten:

1. Front Lit: verlichting naar voren (directe verlichting)

2. Back Lit: verlichting naar achteren (indirecte verlichting)

front lit verlichte led letters

Front Lit

back lit verlichte led letters

Back Lit

Front Lit letters: Profiel 6

Deze verlichte doosletters met LED zijn onze meest verkochte lichtletters. De 3D letters hebben een diepte van 8 cm en bestaan uit een bodem en een kunststof bovendeel. De led letters lichten uit naar voren, zodat de hele oppervlakte van de letters verlicht wordt. Het unieke aan sommige uitvoeringen is dat de letters ook via de zijkanten wit licht (strooilicht) doorlaten. Deze ondersteuning van wit licht is niet alleen fraai, maar biedt daarnaast de mogelijkheid dat ook donkere letters probleemloos worden uitgelicht door het steuntje in de rug van het witte strooilicht.

Back Lit letters: Profiel 3

Dit zijn verlichte ledletters die het licht naar achteren uitstralen, de zogenaamde indirecte verlichting. De letters maken we in hoogtes tussen de 15 en 150 cm en met een diepte van 2,3 cm. Het voorste deel is van kunststof en is lichtdicht. Het achterdeel is van lichtdoorlatend kunststof en straalt het led licht naar achteren uit. De letters komen door de lichtweerkaatsing in een mooie gloed van licht te staan.

 • Een ideale manier om een luxe en ingetogen uitstraling te creëren.

Verlichte led letters in de vorm van doosletters

Doosletters worden zo genoemd omdat ze uit 2 delen bestaan; een doos en een deksel. Simpel gezegd zit in de doos de verlichting en het deksel is van acrylaat. Door het acrylaat schijnt de verlichting naar buiten.
Het grote voordeel van deze verlichte doosletters met LED, ten opzichte van acrylaat letters met ingegoten leds, is dat bij dit systeem de leds nooit te warm worden en bij een eventuele storing eenvoudig vervangen kunnen worden.

Leds die te warm worden verouderen namelijk in snel tempo. En het grote voordeel ten opzichte van de traditionele aluminium doosletters is de platte en elegante uitvoering.

profiel 8 diepte

Combinatie van Front Lit en Back Lit en met als toegift een verlichting van de zijkant.

Overzicht

Letters Front Lit Letters Back Lit Lichtbakken Onverlichte letters
attentiewaarde + + + + + + + + + + + + + +
uitstraling + + + + + + + + + + + + + + +
aanschafwaarde hoog hoog laag laag
vorm vrij vrij vast vrij
levertijd 3 weken 3 weken 1 week 1 week
verlichting led led led geen

Verschillende types Front Lit & Back Lit 3D Letters

In de lichtreclame wordt traditioneel gesproken over doosletters en deze worden weer onderverdeeld in profielen. Zelfs wanneer je werkzaam bent in de sign is het een amper te begrijpen systeem, zeker omdat het onderling niet uniform is. Hier toch maar even een aantal veel voorkomende profielen:

Doosletters Verlichting Type ME Print
profiel 1 onverlicht Profiel 3.2 – zonder LED
profiel 2 voor neon
profiel 3 naar achteren – indirect – Back Lit Profiel 3.1 en 3.2
profiel 4, 5 etc naar voren – direct – Front Lit Profiel 6 en 6+

Voordelen verlichte led letters

 • Led 3D letters verhogen jouw zichtbaarheid
  De belangrijkste reden dat bedrijven voor led letters kiezen is dat de letters er mooi en professioneel uitzien. Wanneer potentiële klanten jouw naam in mooi vormgegeven letters zien zullen ze jouw naam herkennen en je uiteindelijk opzoeken. Kortom, doosletters geven een perfecte eerste indruk. Met andere woorden; een goed marketing instrument om de interesse in jouw bedrijf of winkel te verhogen.

 • Led letters verhogen jouw merkbekendheid
  Probeer je te besparen op de marketinguitgaven? Denk dan aan een investering in doosletters. Ledletters zijn een goed medium om jouw merknaam en identiteit te communiceren met bezoekers en voorbijgangers. Een goede lichtreclame heeft duizenden oogcontacten op een dag en iedere dag opnieuw. In tegenstelling tot adverteren is een uitgave in een goede gevelreclame een éénmalige uitgave en heeft een langdurige impact.

 • Flexibel ontwerp
  Met verlichte doosletters LED kun je eigenlijk al jouw ontwerpen vormgeven. Je hebt een vrije keus in

  – Vorm
  – Kleur
  – Afmeting
  – Uitvoering
  (Je enige beperking kunnen de plaatselijke vergunningen, richtlijnen of verordeningen zijn)

 • Led letters zijn duurzaam en hebben een lange levensduur
  Led letters worden gemaakt uit aluminium en acrylaat. Beide materialen zijn prima bestand tegen alle weersomstandigheden en temperaturen. Daarnaast zijn het ook betaalbare materialen die weinig onderhoud nodig hebben. Reparaties zullen niet veel voorkomen. Bovenstaand geldt ook voor de verlichting omdat led verlichting niet kostbaar is en lang mee gaat.

Onze indeling

Front Lit

 • Profiel 6: een standaard front lit letter. Vergelijkbaar met profiel 5

 • Profiel 8: een dunne design letter

Back Lit

 • Profiel 3.1: een dunne back lit letter. Vergelijkbaar met profiel 3

 • Profiel 3.2: een standaard back lit letter. Vergelijkbaar met profiel 3

Model Profiel 6 Profiel 6+ Profiel 8 Profiel 3.1 Profiel 3.2
diepte 8 cm 9 cm 4 cm 2,5 cm 8 cm
hoogte 20 tot 150 cm 25 tot 100 cm 15 tot 50 cm 15 tot 100 cm 20 tot 150 cm
uitlichting voor voor + 10% zijkant voor achter achter

Prijs verlichte led letters

Door onze lage prijsstelling hebben we wellicht meer uit te leggen dan aanbieders met een hogere prijs. Een hogere prijs die veelal gerechtvaardigd wordt door de mededeling “hoogwaardige kwaliteit”,  wat dat ook wezen mag… Hierbij onze werkwijze, materialen en garanties op een rijtje:

 • Volledig eigen productie
 • Poedercoaten: 7 jaar garantie
 • Acrylaat van het merk Perspex ®
 • Led’s + module: meer dan 70% lichtopbrengst na 5 jaar. Let op,  het ledje blijft wel langer branden dan 15 jaar maar beneden de 70% lichtopbrengst is het volgens het Nederlandse Meetinstituut dan stuk.
 • Voedingen: 2 jaar garantie
 • Bedrading: 1,5 mm uv-beschermde kabels

Kortom een top product voor een prima prijs! Garanties van 10 jaar zijn echt niet geloofwaardig. Bij Europa Sign vertellen we je een eerlijk en realistisch verhaal dat gebaseerd is op de Noord Europese omstandigheden en zeker niet op de ideale laboratorium omstandigheden.

verlichte led letters FL 1+

Montage verlichte 3D letters

Montage led letters

We kunnen de verlichte 3D letters gemonteerd op een frame aanleveren. Nu is de gehele installatie als het ware plug and play. Je kunt eventueel de lichtreclame zelf monteren of besluiten gebruik te maken van onze montageservice.

montage back lit doorletters

Nieuw: 4 cm dikke acrylaat 3D letters

Het paradepaardje onder de verlichte reclameletters. Maar 4 cm dik en leverbaar in hoogtes tussen de 15 en 50 centimeter. Wel hebben we een stokdikte nodig van 2 cm. Deze unieke Front Lit letters van maar 4 cm diep kunnen op aanvraag ook naar de zijkanten als wel de achterkant (back lit of indirect verlicht) uitlichten. Of een combinatie hiervan.

De LED verlichte kunststofletters zijn ook geschikt voor een buitentoepassing. De voorzijde is standaard wit en kan door middel van folie worden voorzien van een andere kleur. De zijkanten worden lichtdicht gespoten in een kleur naar keuze.

Wat de verlichte 3D letters bijzonder maakt is dat de led modules niet worden ingegoten met hars. Ingegoten led modules kunnen hun warmte niet kwijt en zullen daarom snel (binnen 2 jaar) verouderen. De complete letters moeten dan vervangen worden. Omdat door het ingieten de led modules en de acrylaat letters één geheel zijn geworden. Voor de duurzaamheid een zeer onwenselijke situatie. Onze letters bestaan uit twee delen. De leds kunnen hun warmte gemakkelijk kwijt en zijn daarom gevrijwaard van warmte problemen. 

verlichte led letters acrylaat

Productie verlichte 3D letters