3D letters en hun kracht in de signing

Was zijn 3D letters?

3D letters en logo’s die worden gebruikt voor reclamedoeleinden en signing. Ze worden vaak gemaakt van materialen zoals acrylaat, metaal, dibond of kunststof en hebben een diepte waardoor ze vanuit verschillende hoeken zichtbaar zijn. Deze letters en logo’s kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst en zijn beschikbaar in verschillende groottes, stijlen en kleuren om aan de specifieke behoeften van een bedrijf of merk te voldoen.

Het driedimensionale aspect van deze letters geeft ze een opvallende uitstraling en maakt ze effectief in het trekken van de aandacht van voorbijgangers. Deze letters worden vaak gebruikt voor het weergeven van bedrijfsnamen, logo’s, slogans of andere promotionele boodschappen op gevels, winkelpuien, beursstands en meer. Hun veelzijdigheid en visuele aantrekkingskracht maken ze een populair middel voor bedrijven om hun merkidentiteit te versterken en hun boodschap effectief over te brengen aan het publiek.

avocado show verlichte 3D letters

3D letters verlicht

 • 5 uitvoeringen
 • Naar voren of naar achter verlicht
arte onverlichte 3D acrysign letters

3D letters onverlicht

 • 6 uitvoeringen
 • Gevelletters op afstandhouders

Verlicht of onverlicht

Het verschil in attentiewaarde tussen verlichte en onverlichte doosletters kan aanzienlijk zijn, afhankelijk van de omgeving en het tijdstip van de dag.  De verlichte letters hebben een opvallende aanwezigheid, vooral ‘s avonds of ‘s nachts, wanneer ze oplichten en de aandacht trekken van voorbijgangers of potentiële klanten. Ze bieden een hoge mate van zichtbaarheid en kunnen zelfs van een afstand worden opgemerkt, waardoor ze een krachtig marketinginstrument zijn, vooral in drukke of concurrerende omgevingen.

Aan de andere kant hebben onverlichte letters een meer subtiele uitstraling, maar kunnen ze nog steeds opvallen door hun vorm, kleur en plaatsing. Ze zijn vaak goed geschikt voor omgevingen waar verlichting overdag voldoende is of waar een ingetogen uitstraling gewenst is. Hoewel ze misschien niet dezelfde directe impact hebben als verlichte letters, kunnen ze nog steeds effectief zijn in het communiceren van een boodschap of het versterken van een merkimago, vooral wanneer ze worden gecombineerd met andere visuele elementen.

de mulders verlichte 3D letters black & white
mafo 3d letters profiel 6
velo onverlichte 3D acrysign
gevelletters 8 mm acrysign

Onderhoud

Het onderhoud van hangt af van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en de omgeving waarin ze zijn geplaatst. Hier zijn enkele algemene tips voor het onderhouden van 3D letters:

 1. Reiniging: maak de letters regelmatig schoon om stof, vuil en eventuele ophopingen te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte doek of spons en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het materiaal kunnen beschadigen.
 2. Inspectie: controleer regelmatig de staat van de letters, vooral als ze buiten zijn geplaatst. Let op tekenen van slijtage, verkleuring, loszittende onderdelen of schade door weersinvloeden.
 3. Verlichting: als de letters zijn verlicht, controleer dan regelmatig of de verlichting goed functioneert. Vervang indien nodig kapotte leds om een consistente helderheid te behouden.
 4. Bescherming tegen weersinvloeden: al onze letters zijn geschikt voor een buitentoepassing
 5. Professioneel onderhoud: voor complexe of grootschalige 3D letters kan periodiek professioneel onderhoud nodig zijn. Dit kan onder meer het repareren van beschadigde onderdelen, het opnieuw schilderen of coaten van de letters, en het vervangen van verlichtingselementen omvatten.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat de letters er altijd netjes en representatief uitzien, waardoor de visuele impact en effectiviteit van je reclame worden gemaximaliseerd.

Advies

Als je overweegt om 3D letters te gebruiken voor je bedrijf of project, zijn hier enkele adviezen:

 1. Materiaalkeuze: kies het materiaal zorgvuldig op basis van de beoogde uitstraling, duurzaamheid en budget. Populaire materialen zijn onder andere aluminium, acryl, PVC en RVS. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en esthetische kenmerken.
 2. Ontwerp: denk na over het ontwerp, inclusief de vorm, grootte, lettertype en eventuele verlichtingsopties. Het ontwerp moet passen bij de branding en uitstraling van je bedrijf, en tegelijkertijd goed leesbaar en aantrekkelijk zijn.
 3. Plaatsing: overweeg de locatie waar de 3D letters zullen worden geplaatst. Denk aan de zichtbaarheid, leesbaarheid en esthetische impact op de omgeving. Zorg ervoor dat de letters goed worden geplaatst en goed zichtbaar zijn voor je doelpubliek.
 4. Verlichting: verlichte letters kunnen extra opvallen, vooral ‘s nachts, en kunnen de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten.
 5. Budget: stel een realistisch budget op voor de aanschaf, installatie en onderhoud van de letters. Vergelijk verschillende leveranciers en materialen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

Door deze adviezen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je 3D letters een effectieve en aantrekkelijke toevoeging zijn aan je bedrijf of project, en dat ze de gewenste impact hebben op je doelgroep.

Piepschuimletters

Piepschuimletters kunnen kwetsbaar zijn. Over het algemeen zijn piepschuimletters minder duurzaam dan letters gemaakt van materialen zoals aluminium, dibond of acrylaat.

De kwetsbaarheid van piepschuimletters hangt ook af van hoe ze worden gebruikt en geplaatst. Als ze buiten worden gebruikt, zijn ze bijvoorbeeld gevoeliger voor weersinvloeden zoals regen, wind en uv-straling, wat hun duurzaamheid kan verminderen. Bovendien kunnen piepschuimletters gemakkelijk beschadigd raken door fysiek contact of stoten.

Het is belangrijk om bij het gebruik van piepschuimletters rekening te houden met hun kwetsbaarheid en ze zorgvuldig te hanteren en te onderhouden. Regelmatig onderhoud, zoals reiniging en inspectie op schade, kan helpen om de levensduur van piepschuimletters te verlengen. In sommige gevallen kan het ook nodig zijn om beschermende coatings of behandelingen toe te passen om ze beter bestand te maken tegen de elementen.

Advies: investeer in verlicht of onverlichte 3D letters met een diepte van 12 cm.

3D doosletters voor een sterk merk.

Met 3D letters kun je je bedrijf echt laten opvallen. Of je nu kiest voor klassieke niet-verlichte letters of voor opvallende verlichte varianten, 3D letters bieden een veelzijdige en visueel aantrekkelijke oplossing voor gevelreclame. Door hun duurzaamheid, aanpasbaarheid en sterke visuele impact zijn ze een waardevolle investering voor elke onderneming. Laat je inspireren door de mogelijkheden en ontdek hoe 3D letters jouw merk naar een hoger niveau kunnen tillen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor advies of een offerte op maat. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf op de best mogelijke manier in de schijnwerpers staat.

 3D letters laten maken

Het proces van het maken van verlichte 3D letters begint met het maken van een tekening van het gewenste logo of tekst. Vervolgens worden de letters en vormen uit acrylaat en kunststof gefreesd. De voorkant wordt gemaakt van lichtdoorlatend acrylaat en de achterkant van 10 mm dik kunststof.

Met behulp van een CNC automatische bender worden de zijkanten van aluminium gevormd en vervolgens verlijmd aan het acrylaat. Deze aluminium randen zorgen voor de stevigheid en vorm van de doosletters. De LED-verlichting wordt op de kunststof achterzijde bevestigd, wat zorgt voor een heldere en gelijkmatige verlichting van de letters.

Tot slot wordt de voorkant als een doos op de achterkant geschroefd, waardoor de 3D letters hun definitieve vorm en verlichting krijgen. Het resultaat is een opvallend en professioneel verlicht 3D logo of tekst, dat zowel overdag als ‘s nachts duidelijk zichtbaar is en een sterke visuele impact heeft. Deze methode combineert duurzaamheid met esthetiek, waardoor je bedrijf zich onderscheidt.